недеља, 28. мај 2017.

Младеновић: Деца су лице Свете Србије

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић присуствовао је данас, са владиком Арсенијем, на Ади Циганлији четвртом по реду Спортском собрању Свете Србије. Спортска тема овогодишњег собрања је атлетика, а овај догађај окупио је велики број деце и познатих личности.

– Спортско собрање је предивна спортска и духовна манифестација коју Град Београд подржава из године у годину. Велики је број деце и одраслих који учествују у свим догађањима и то нам даје наду да, верујући у бога и љубав и правилно васпитавајући нашу омладину, чинимо добро целом друштву. Наравно, желимо и да кроз игру и добро расположење осете позитивну атмосферу која ће им помоћи да постану и добри људи. Све то чинимо уносећи православни  дух и веру у Христа и право је задовољство данас овде видети велики број деце и њихове родитеље који воле спорт и рекрeацију – рекао је Андреја Младеновић.

Председник општине Чукарица Срђан Коларић изразио је задовољство четвртим сусретом и нагласио важност развијања спорта, породице, традиције и заједништва.

– Собрање се труди да све њихове спортске манифестације буду бесплатне и на томе им велико хвала. Општина је ту да са своје стране помогне, да такође омогући бесплатне програме и све више деце укључи у спортске активности, чиме истовремено и делимо све вредности које промовише и Собрање Свете Србије – рекао је Коларић. 

У претходне три године Спортско собрање је од једнодневне постало дводневна манифестација која је успела да окупи преко 70.000 деце, која су у разноврсним садржајима и програмима имала прилику да активно учествују у сазнајном процесу хармоничног васпитања које спроводи кровна организација Православног спортског удружења „Света Србија”. Ова организација од 2013. године, педагошко-тренажним процесом кошарке, фудбала, одбојке, планинарске секције и других активности води рачуна о спортском и духовном развоју преко 500 деце спортиста.

На спортским теренима постављено је преко 45 спортских станица на којима  деца посетиоци могу да се упознају са спортским и креативним знањима као што су атлетика, фудбал, кошарка, одбојка, стреличарство, витешке дисциплине, гимнастика, тенис, веслање, голф, пењање на вештачку стену, фитнес и друге дисциплине.